Tilläggsisolering

Med tilläggsisolering av lösull får du ett behagligt inomhusklimat med varmt och skönt inomhus på vintern samtidigt som det blir svalare under varma sommardagar.

En bra isolering både i hela klimatskalet minskar även kallraset vilket gör att temperaturen inne kan sänkas med bibehållen komfort. Du minskar dina uppvärmningskostnader och din energiförbrukning, vilket är bra både för plånboken och miljön.

Förutom att isolera mot kyla så är en ofta bortglömd effekt av fullgod isolering med lösull att den också stänger ute den ofta mycket varma luften på vinden under de varma sommardagarna.

En tilläggsisolering av ett äldre hus till dagens standard betalar sig oftast på 5 – 10 år.

Vi kan blåsa lösull i bjälklag, väggar och upp på vinden, snabbt och bekymmersfritt.

Du slipper nedsmutsning, spill, ingrepp i huset och markskador runt fastigheten.

Boka ett gratis hembesök så gör vi en isoleringsbesiktning och besparingskalkyl.

Byggisolering

Traditionell isolering är ett av de minst populära momenten i byggprocessen. Krånglig logistik, skrymmande material, balar som ligger i vägen, besvärlig samordning i byggprocessen, containrar för spill och kostnader för deponering. Ja – du känner igen dig.

Kraven på effektivt byggande och kort produktionstid ökar fortlöpande. Det gör isolering med lösull till ett ännu smartare alternativ. Tekniken har mängder av fördelar: minimalt utrymmeskrav för teamet vid blåsningen, ingen lagerhållning på bygget, inget behov av kranar eller containrar. Isoleringsteamet kommer till bygget, gör sitt jobb utan att störa andra byggmoment och är borta innan du vet ordet av. Det enda spår du ser är ren och snygg arbetsplats.

Vid framförallt nybyggnation är isolering med lösull en mycket effektiv och tidsbesparande metod med god arbetsmiljö. Konstruktionerna för att isolera väggar och tak ska självklart utföras med vind- och fuktspärrar på ett säkert och beprövat sätt. Vid lösullsisolering sprutas isoleringen in mellan dessa och fyller hela utrymmet i konstruktionen. Det eliminerar risken för läckage i skarvar, mot reglar, fönster och dörrar.


Gotlands Byggisolering AB
1989 - 2019